Alla inlägg under januari 2010

Av alexochsasan - 14 januari 2010 23:57

Alltid kul att vakna upp, kolla till bloggen och se att den uppdaterats. Oavsett innehåll är det alltid ett nöje. 

Jag stannade hemma igår för att kolla lite serier, läsa lite bloggar och kolla svenska nyhetstidningar. Ej spelat någon poker, då jag har bett Alexander att byta lösenord, så att det inte finns möjlighet att sitta inne och spela poker när det finns så mycket att se i Rio. Pengar är inte allt..


Idag ville vi se statyn, ett av de sju nya underverken, som cirka 100 miljoner människor har röstat fram. Tyckte det var häftigt att stoltsera att man besökt ett underverk och då kontrar David med att han redan sett tre nya underverk. Va fan.. kul för han da.


 Halvvägs upp till statyn stannade vi med minibussen i cirka 20 minuter och att titta på utsikten. Bakom mig ser ni den "lilla" sockertoppen vi befann oss på för ca 3-4 dagar sedan.



Själva statyn då? Joda, här har ni ett axplock..

    Tydligen går det helikopterturer till statyn om man VERKLIGEN vill se den! Vi skippade det..


Folk säger också att man ska göra en "klassisk" bild där man själv står med öppna armar med statyn bakom oss. Givetvis var vi inte sena med att göra det också.


    

 Gillar denna bild - bra fotat, Alex!


  

  

Mycket populärt område - svårt att inte få med allt folk när man ska försöka ta en fin bild. Vad Alex och David skämtat om? Oklart..


Eftersom statyn är hela 38 meter hög är det inte de allra lättaste att försöka få med statyn och personen man vill fota i fråga. Så det blir alltid ett litet projekt man får lov att göra för få till den där riktigt fina bilden. 


  


Dock tycker man att vissa verkligen går till överdrift - se bara dessa bilder:

      

 Va fan är detta för pose liksom? Haha.. folk alltså!


 Prislöst! David håller med..


  

Mäktigt.. vi var där uppe i nån timme och tog lite bilder, sen var det dags att ta minibussen tillbaka till civilisationen. Ner till minibussarna genom en smidig rulltrappa som ni ser till vänster om bilden.



Slutsats? Då jag inte varit och sett något annat underverk (tycker nästan Iguazuvattenfallen borde tillhöra den kategorin) så tycker jag att detta var en fantastisk upplevelse. Inte många som får uppleva att se en sån gigantisk staty (vars sten och cement är hämtat från Sverige!) och en sån fantastisk utsikt. Rekommenderas!


Tittar ut och det fullkomligt ÖSREGNAR ute! Sjukt, men sant. Hoppas det inte fortsätter så att det blir såhär..

Ska dock mycket till. Varför jag refererar till en sjuk dålig film låter vi vara osagt.


Sköt om er nu där hemma och hoppas att ni gillade bilderna.


Tchau!





Av alexochsasan - 14 januari 2010 08:41

tro inte att det här är ett fylleinlägg för att klockan är 05,45 och jag varit ute på krogen. Jag är seminykter. Jag och David var på ett ställe vi fått tipps om i Lapa. Tog oss dit me t banan, funkade väldigt bra, mera sånt! När man kommer till en nattklubb får man en lapp när man går in. För vad man beställer så kryssar de i lappen och när man går hem får man en "överraskning" på hur mycket man ska betala.


För mig som har en budget på den här resan så är det lite jobbigt om man dricker för mycket. Idag när vi skulle betala så hade min amigo David såklart tappat sin lapp. Detta innebar att de krävde ett alldeles för stort pris för attvi skulle få lämna klubben. tillslut gav vi vad vi hade och fick gå. Dock hotade jag med polis, töntigt! varav de hotade med polis tillbaka, ännu töntigare! Eftersom brasilanskt häkte känns som en chansning valde vi att betala och går därifrån. Nästa problem, våra pengar är slut! Vi letar rätt på tunnelbanan och väntar tills den börjar gå och tillslut kommer vi hem. David skulle nu fylla i bloggen men han sover likt ett barn. Så godnatt önskar pappa Alexander.


Träffade gycklarna Fabiano och något?. ( David vad hette andra gycklaren jag minns inte?) sköna var de i alla fall. Mzan kan ju inte ha ögonen öppna jämnt.

  

.Att hälsa på någon i brasilen är inte så enklelt som det låter. Här efter många dagars studier säger jag - Hej , trevligt att träffas. Med vanligt kroppspråk, Detta har dock föregått med olika handslag och gester i ca fem minuter.  

David raggade upp en kille med keps som han fick låna.   


Jag vill ju inte vara sämre.


  

Skoj att ni får se tidpunker på när bilderna är tagna. Kör minus 3 h så får ni svensk tid. (Fattar du Sebbe?) Nu ska jag försöka sova. Nån har dock poppat sönder micron med popcorn tills det börja brinna och sedan stängt dörren så hela lägenheten luktar bränt.


Godnatt

Av alexochsasan - 13 januari 2010 21:27

Kul att ni tycker att jag ej lägger upp alldeles för många bilder. Alltid roligt med positiv respons.


Fick fnatt idag faktiskt - märker att det är något molningt här i Rio, så jag väljer i denna kyliga 34gradiga värme att dra ut på en löprunda längst med den vackra Ipanemastranden. Går förbi poolen och ser både Alex och David ta en liten tupplur. Känns extra segt, då jag ville göra samma sak. Men nej - springa blev det.


Var ute i 40 min. Sprang i kanske 25 av dom. Hur fan ska jag orka träna och spela innebandyn när jag väl kommer hem? Har liksom träning 4 timmar efter jag landar. Kan bli ett jobbigt träningspass, men det ska bli roligt att träffa mina lagkamrater igen.


Ska se om jag kan hitta nån ny "dagens bild" då. Jodå - en på mig!


 Vackra sockertoppen i bakgrunden..


Det vart inge Jesusstaty igår, då det var något molnigt. Enligt rykten ska det vara bäst att vara där runt 9-10 på morgonen, då solen inte kommer vara i vägen - svårt att få bra bilder när solen försöker leta sig in i kameralinsen. Får se hur vi gör - kanske är fint att dra dit på kvällen? Jaja, återkommer med bilder när vi väl kommer dra dit.


Sjukt, jag kan inte förstå att jag är hemma snart! Efter drygt 5,5 månad utomlands.

Mamma, pappa, bröderna, Sofia, Joel, Robert, Rikard, Thomas, Anders mfl mfl - ser fram emot att träffa er! Hoppas Ni saknat mig också..


Facebookade med Joel en stund innan jag gick ut på min löprunda. Och visst stämmer det som han säger - svårt att inte gilla Rio de Janeiro. Under de cirka 4 månaderna vi reste runt innan vi kom till Brasilien och Rio var det faktiskt folk på vissa hostel som INTE gillade Rio, vilket jag inte kan förstå. Finns verkligen inte mycket att klaga på. Jaja, smaken är som baken I guess..


Försöker också komma på om favelan strax utanför oss är vackrast på natten eller dagen.


Och ni som trodde bloggnistan skulle försvinna efter drygt en månad - ack så fel ni hade!

Kvällens planer? Köttrestaurang skulle jag gissa på. Sen ingen aning..


Kommentarsvar:

Sebbe - Haha, du har satt myror i Alex skalle nu. Men jag misstänker att de sista Alex gör under denna resa är att sitta inne.


Julian - Compared to you, he is taking a swim in the oceans and seas wherver we are. How about you, by the boat for example? ;) Miss you, and I hope to see you soon!


Eddie - Hur har du det i Piteå? Trivs du?


Peter - tack för tipset. Imorrn drar vi nog dit. Tack för all den hjälp vi fått från dig och din fru.


Adios!




Av alexochsasan - 13 januari 2010 08:03

 Ikväll har jag och David varit på en bar där det i stort sätt bara var prostituerade. Jättetragiskt faktiskt och vi blev inte långrandiga. Sen på vägen hem så blev vi stoppade och muddrade av polisen. Väldigt sjuk upplevelse egentligen. Har ju varit med om det förrut men ändå. Vi hade såklart inget att dölja och åkte lugnt hem.


Help har förresten stängt och sebbe blanda inte ihopp Davids röda färg med min gyllenbruna. Han la sig en hel dag utan solkräm och blev stekt. Jag jobbar långsiktigt.




HEJDÅ

ALEXANDER

Av alexochsasan - 12 januari 2010 02:26

 Första inblick? Tja, inge speciellt. En relativt fin bild från stranden Ipanema som vi bor ca 300 meter ifrån. Men kollar man in bilden noga så ser man denna fina detalj..


 Två livrädda gringos vid namn David och Alex. David känner redan att han är körd och är redo att ta hela smällen. Alex däremot gör sitt bästa för att undvika all vattenkontakt över midjan. Gick sådär..


Dessa vågar är faktiskt riktigt starka. Flera gånger känner man att vågen har tagit tag i en och håller en kvar på botten i drygt 2 sekunder vilket är ganska obehagligt. Dock sägs det att Rios kustbevakning ska vara en av de bästa i världen så vi ska nog hålla oss levande trots dagligt tidsfördriv bland dessa vågor.


Idag har vi varit på den andra kända stranden har de relativt ökända namnet Copacabana. Mer eller mindre samma strand som Ipanema, men vi gillar Ipanema mer pga större vågor och lite annorlunda folk. Som en tjej på krogen tilloss - på Copacabana finns det bara massa freaks! Efter dagens strandhäng förstår vi mer eller mindre vad hon menar.


Idag har vi varit på Pão de Açúcar, även kallat sockertoppen, som är ett fint berg som man åker upp till via linbana. Förutom min mor är det nog de vackraste jag någonsin har sett. Kolla bara in dessa bilder, så förstår ni nog vad jag menar:


 Finns två berg. Ett lite mindre (de vi står på) och sen de lite större och högre.


 Linbanan.


Gillar att jag lyckades få med helikopten. Och en fågel längst upp i vänstra hörnet!

 Valde att åka hit när de började närma sig solnedgång, då det skulle vara som finast här uppe. Om Ni tittar noga kommer ni att se Jesusstatyn. Andra mer tydliga bilder på statyn är på ingång.  


Vacker utsikt. Notera planet påväg bort från Rio.


 

Statyn börjas synas mer och mer nu..

    

Linbana och staty. Och såklart oförglömlig utsikt! 

Nu börjar det bli mörkt och fint. 

Glimtar ut mot Copacabanastranden.. Tummen upp för det! 


 Att försöka ta lärdom av mina fotokunskaper är inte en dans på röda rosor!


  

  

Hur fint är inte detta? Statyn lyser som en liten prick över berget. Fantastisk solnedgång!


Något mörkare, något häftigare.


Efter detta bar det iväg till en stor marknad intill Copacabanastranden, där det fanns en hel del vi båda tror vi behöver införskaffa, dels som presenter till Er där hemma och dels för personligt minne. Vissa tavlor folket ritar och målar är verkligen sjukt fantastiska och det skulle inte förvåna mig om jag köper fler än tre tavlor hem!


Morgondagens planer? Dra till statyn som sägs ha bättre utsikt utmot Rio än sockertoppen. Om nu ens det är möjligt...


Tills dess - sköt om Er där hemma.


P.S - Ny omröstning..



Adios!



Av alexochsasan - 11 januari 2010 02:12

I lördagskväll var det dags för oss att testa på utelivet i Rio. Vi hade fått tipps på stranden att gå till sambaklubben Mofo i stadsdelen Lapa. Hängde på vår balkong till strax innan midnatt innan vi tog en taxi till Lapa,skönt att slippa gå ut runt 3 på natten som i BA. Stället var skoj och de hade ett liveband och skön stämmning. Jag har introducerat Caiprinhan för David men han visade sig inte riktigt ha koll på hur många han tål. Har blivit riktigt förkyld. Tror det var för en tjej som stängde av och satte på vår Ac i Montevideo hela natten. Plötsligt vaknade man och frös och efter en stund låg man och svettades. Går omkring och snyter mig hela tiden. En tjej gav sin email till mig på en servett igår men jag har lyckats använda den som snorpapper.


Idag har vi varit på en hippiemarknad som är varje söndag här utanför, hängt i poolen, stranden och nu har vi varit och ätit alldeles för mycket kött på en churraceria.


Det roliga med vår pool är att den har så mycket regler på vad man inte får göra. reglerna är till exempel. Inga cyklar i poolen osv. Den stänger klockan sex på vardagar och det finns en badvakt som håller ställningarna. 


Så här ser vår pool ut.

   

Här hänger vi vid poolen. Jag står på det djupaste och badvakten sitter precis bakom så jag kan känna mig trygg.


Imorgon ska vi nog ta en promenad på ca 15 minuter till den kända Copacabana stranden. Just nu sitter vi och väntar på att temptation island ska ta slut. Det är nämligen repris och vi har redan sett det avsnittet. Hoppas verkligen att det kommer ett nytt avsnitt efter.


Hur har ni det?


kram

Av alexochsasan - 9 januari 2010 22:50

Dåså. Som rubriken nämner har jag spenderat ett par timmar här i Brasilien och Rio. Kan inte annat än säga att det är fantastiskt här borta. Bara en sån grej att när vi hade köpt en fotboll igår, och efter några timmar hade den gått sönder (inte så att fotbollen inte är brukbar, men att sömmarna började gå upp lite). Vi bara gick tillbaka, utan kvitto, sa några ord och pekade på bollen och genast fick vi en ny. Om vi hade gjort en undersökning på vilka människor vi tycker är skönast mellan brassar och argentinare så kan man säga att brassarna växte en hel del i våra ögon efter den incidenten!


Gick upp runt 12, stack en snabbis till poolen och gymet innan vi sedan, insmorda i stark solskyddskräm stack ner till stranden. Och det är ingen liten strand vi pratar om:


  Ena sidan av den enorma Ipanemastranden. Ögongodis? Klipporna i bakgrunden. Uppdrag? Hitta Alex. En liten del av stranden tillför de homosexuella. Antar att hetrosexuella får vistas där borta också, men den är ämmad för de homosexuella, därav "prideflaggorna".


Påväg till stranden.


Halvt alkoliserad ölförsäljare visar upp sina fotbollskunskaper, och han gjorde det med bravur! Ögongodis? Ölförsäljarens fotbollskunskaper.


Youtubefilm från stranden? Här har ni! Omservera att ölförsäljaren va sugen på att lira med dom också..


Dock har jag snappat upp två nackdelar med denna stad och jag tänkte dela med mig av dom också.


1: Parasollköp

Då solen är så stark under sommaren här borta i Rio så kan det vara, trots all solskydd, ganska farligt att ständigt få sol på sig. Därför väljer några kring stranden att hyra ut parasoll till en för 5 rails, vilket är strax över 20kr. Om vi räknar på detta lite grovt på 45 dagar:


45 gånger 20 = strax över 900 kr bara för att vistas under solen.


2: Hemgång

Låt oss stapla upp lite fakta. Om man skickar 100 svenskar hit mellan Januari och Februari så tror jag alla dessa vill va kvar här så länge det bara går. Alltså = 100 procent av alla som tar sig i Januari vill inte hem. Därför känns det väldigt tungt att man tillslut måste lämna denna stad för verkligheten i Sverige.


Jag mår bra, och det gör mina svenska vänner också!


Kommentarsvar:


Ronaldo - Jag har hört en del om klubben HELP och givetvis ska vi vara försiktiga!


Nu dags för en kilorestaurang. Förstår inte hur Argentina kan vara känt för sitt kött när det bästa köttet finns i Brasilien..


Adios! 

Av alexochsasan - 8 januari 2010 21:09

Sista natten i punta del este blev helt ok, Höjdpunkten var när vi sitter på stranden och ser soluppgången runt sex på morgonen.

Montevideo var dock ingen höjdare. Skum stad helt enkelt. Alldeles för många konstiga människor som bara driver omkring. Vi såg till och med två åriga barn och poliser som helt enkelt bara drev runt.


Nu är vi ju då framme i min drömstad Rio de janeiro. Har ju varit här fem år sedan och jag kan bara säga att jag älskade Rio då så förväntningarna är höga. Bor på ett fint lägenhetshotell med pool och ett gym som troligen inte varit i bruk sedan Joel körde ett bänkpresspass där för fem år sedan.


När vi anländer till lägenheten träffa vi genast den ursympatiska Peter. Han jobbar på samma jobb som min pappa och han och hans fru hjälpte oss mycket när jag var här förra gången. Sedan var det dags att hostat fram en stor summa pengar för hyran för de här 43-44 dagarna vi ska vara här och ge till vår lanlord Sonia. Sjukt att jag kommer hem om 44 dagar! Tiden har gått så snabbt. Efter detta kunde vi äntligen andas ut och ta ett varv på stan. Blev att inhandla en fotboll och gå en sväng på stranden, fula tjejer! Behöver inte säga mera om dom.


Sedan tog jag och David ett snabbt dopp i poolen där jag fick en ny vän. Anna heter hon och hon älskar poolen. Tror hon kunde grunder av franska, engelska, portugisiska och spanska. Vi lekte också lite kurragömma. Tror hon kanske är runt två bast.


Vi har en soffa man kan sova på, en madrass som Sasan vill sova på och sen har vi en dubbelsäng 120 cm som jag och David ska dela på. Vi kommer få betala extra för elen (som är dyr) så det kommer nog bli lite halvsvettigt om nätterna. Att sova naken bredvid Verständig känns ju inte helt ok så kan någon tänka sig bidra till en slant så vi kan ha vår AC igång?


IKväll blir det nog lugnt eftersom alla är lite slitna från resan hit.


Mamma: Trist att ni har det så kallt. Jag håller på att svettas ihjäl! puss


Loca: Förväntar mig en recention på Avatar från dig men hur som helst kommer jag nog se den snart.


Ronaldo: Jag är bekant med Help, vet vart det ligger och varit utanför. Dock gick vi aldrig in den gången men det blir nog nån dag snart. Du rekommenderar det alltså?


Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards