Alla inlägg den 23 januari 2010

Av alexochsasan - 23 januari 2010 20:54

Slå er ner, slappna av, stäng av er ipod, hämta er favoritdryck och ta er tid till att lyssna på en ganska lustig historia.


Barry, en engelsman vi träffat på stranden bestämmer sig för att komma förbi och ta några öl och bara slappna av hemma hos oss. Han vill att vi ska till LAPA, som är de stora festområdet här i Rio. Han har dessutom ett par vänner från England som vi hade planerat att möta. Tjejerna var ungefär i vår ålder och verkade väldigt trevliga. De skulle vara här i Sydamerika under ett års tid och hade vart i alla möjliga länder och gjort de många backpackers brukar göra.


Inget speciellt i sig, men här kommer det roliga.


De hade blivit rånade för ett par månader sen och vart bestulna på sina plånböcker, pengar och kameror. De gick sedan till polisen för att anmäla detta, för att sedan få ut sina produkter från försäkringen. De ungefär 8 av 10 personer brukar göra när de anmäler något stulet är att de lägger till ett par produkter till för att få ut lite extra från försäkringen. De valde att lägga till en kamera extra (om de nu ska få ut lite extra från försäkringen borde man kanske lägga till mer än en kamera, nu när det ändå är fyra personer vi pratar om?!). De skriver ner allt, få ut de dokument som krävs för att ta med sig hem och verkar då allmänt nöjda med de dom gjort.


Polisen ansåg dock att denna historia inte verkade trovärdig så de valde att göra en razzia på deras hostel någon vecka senare, och då fann de kameran som de sa hade blivit stulet! Då det ryktas om att polisen är korrupta och inte den bästa här i Brasilien antog de att nu väntade det värsta. Sanningen är att de vart rånade, men att de la till en extra kamera i listan över saker som vart stulet. Nu började istället polisen ifrågasätta om de ens vart rånade, och om de inte bara ljugit ihop allt. Så nu fick fick de lov att sitta i fängelse under en veckas tid i väntan på domen. Snacka om ångest..


Domen? 18 månaders samhällstjänst. Här i Brasilien.


Givetvis berättade inte tjejerna detta för oss, utan vi fick höra det från Barry. Så när vi pratar med dom säger dom att de har backpackat under en längre tid och haft en underbar tid. Frågade lite snyggt hur de får hela resan att gå runt, och då säger de såklart att de utför voluntärarbete och att de då får bo gratis. Själva planen innan de började resa var att bara skulle vara borta i 2-3 veckor.


Frågan är om jag och Alex hade gjort något liknande och åkt dit? Berättar man inte det för folk som en typ "icebreaker"? En rolig grej att tala om när man är ute? Kanske har de för mycket skam i sig.

Detta har blivit så stort i England att de har varit på Sky News och andra stora nyhetstidningar. När de kommer hem väntar tydligen mängder med nyhetspress för att intervjua dom om de hela. De funderar även på att skriva en bok om allt.


Lustig historia, och jag vet inte riktigt om jag tycker synd om dom eller inte. De verkar ha en fantastisk tid här borta i Rio, samhällsarbete genom att ta hand om lite barn i olika förorter här borta verkar inte vara alltför jobbigt. Dock måste jag medge att de har haft en extrem oflyt med att polisen väljer att göra en razzia hos just dom.


Detta var allt för mig, ville bara dela med mig denna vilda historia där hemma. Vad lär man sig av detta? Möjligtvis att ärlighet alltid varar längst.


Ikväll är det sambaskola. Vi ska möta Peter och hans fru Nancilma om ett par timmar för att ta några öl och förhoppningsvis lära oss ett par danssteg eller två. Detta ska verkligen bli hur roligt som helst, har mer eller mindre sett fram emot detta sen vi fick höra om det för drygt en vecka sen!


Gjorde förresten ett drömmål på strandfotbollen igår. Synd att ni där hemma missade det, för det var verkligen en helvolley utan dess like! Skadade mig några minuter senare då jag råkade sparka en kvick liten brasse på smalbenet, så min vänstra stortå bultar en aning. Dock ingen fara, men visst smärtar det något vid varje steg man tar..


Sköt om Er där hemma!


Tchau


Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards