Alla inlägg under januari 2010

Av alexochsasan - 23 januari 2010 20:54

Slå er ner, slappna av, stäng av er ipod, hämta er favoritdryck och ta er tid till att lyssna på en ganska lustig historia.


Barry, en engelsman vi träffat på stranden bestämmer sig för att komma förbi och ta några öl och bara slappna av hemma hos oss. Han vill att vi ska till LAPA, som är de stora festområdet här i Rio. Han har dessutom ett par vänner från England som vi hade planerat att möta. Tjejerna var ungefär i vår ålder och verkade väldigt trevliga. De skulle vara här i Sydamerika under ett års tid och hade vart i alla möjliga länder och gjort de många backpackers brukar göra.


Inget speciellt i sig, men här kommer det roliga.


De hade blivit rånade för ett par månader sen och vart bestulna på sina plånböcker, pengar och kameror. De gick sedan till polisen för att anmäla detta, för att sedan få ut sina produkter från försäkringen. De ungefär 8 av 10 personer brukar göra när de anmäler något stulet är att de lägger till ett par produkter till för att få ut lite extra från försäkringen. De valde att lägga till en kamera extra (om de nu ska få ut lite extra från försäkringen borde man kanske lägga till mer än en kamera, nu när det ändå är fyra personer vi pratar om?!). De skriver ner allt, få ut de dokument som krävs för att ta med sig hem och verkar då allmänt nöjda med de dom gjort.


Polisen ansåg dock att denna historia inte verkade trovärdig så de valde att göra en razzia på deras hostel någon vecka senare, och då fann de kameran som de sa hade blivit stulet! Då det ryktas om att polisen är korrupta och inte den bästa här i Brasilien antog de att nu väntade det värsta. Sanningen är att de vart rånade, men att de la till en extra kamera i listan över saker som vart stulet. Nu började istället polisen ifrågasätta om de ens vart rånade, och om de inte bara ljugit ihop allt. Så nu fick fick de lov att sitta i fängelse under en veckas tid i väntan på domen. Snacka om ångest..


Domen? 18 månaders samhällstjänst. Här i Brasilien.


Givetvis berättade inte tjejerna detta för oss, utan vi fick höra det från Barry. Så när vi pratar med dom säger dom att de har backpackat under en längre tid och haft en underbar tid. Frågade lite snyggt hur de får hela resan att gå runt, och då säger de såklart att de utför voluntärarbete och att de då får bo gratis. Själva planen innan de började resa var att bara skulle vara borta i 2-3 veckor.


Frågan är om jag och Alex hade gjort något liknande och åkt dit? Berättar man inte det för folk som en typ "icebreaker"? En rolig grej att tala om när man är ute? Kanske har de för mycket skam i sig.

Detta har blivit så stort i England att de har varit på Sky News och andra stora nyhetstidningar. När de kommer hem väntar tydligen mängder med nyhetspress för att intervjua dom om de hela. De funderar även på att skriva en bok om allt.


Lustig historia, och jag vet inte riktigt om jag tycker synd om dom eller inte. De verkar ha en fantastisk tid här borta i Rio, samhällsarbete genom att ta hand om lite barn i olika förorter här borta verkar inte vara alltför jobbigt. Dock måste jag medge att de har haft en extrem oflyt med att polisen väljer att göra en razzia hos just dom.


Detta var allt för mig, ville bara dela med mig denna vilda historia där hemma. Vad lär man sig av detta? Möjligtvis att ärlighet alltid varar längst.


Ikväll är det sambaskola. Vi ska möta Peter och hans fru Nancilma om ett par timmar för att ta några öl och förhoppningsvis lära oss ett par danssteg eller två. Detta ska verkligen bli hur roligt som helst, har mer eller mindre sett fram emot detta sen vi fick höra om det för drygt en vecka sen!


Gjorde förresten ett drömmål på strandfotbollen igår. Synd att ni där hemma missade det, för det var verkligen en helvolley utan dess like! Skadade mig några minuter senare då jag råkade sparka en kvick liten brasse på smalbenet, så min vänstra stortå bultar en aning. Dock ingen fara, men visst smärtar det något vid varje steg man tar..


Sköt om Er där hemma!


Tchau


Av alexochsasan - 22 januari 2010 17:47

Visst är det ett sådant klassiskt citat från oss killar, pojkar och män att man inte kan leva utan kvinnor. Men kan man lita på dom?

Tydligen inte på någon av dom som var backstage på Eagle Eye Cherrys konsert och som har en alldeles för stor kamera för ens byxficka, även kallad systemkamera. Som Alex nämnde - vi bokstavligen snackade med ALLA tjejer (killar med systemkamera finns väl inte?!) som hade kamera på sig, att fota oss med "Igge", för att sedan skicka dom till oss. Troligt att någon av dessa människor gjort de. Vem förlorar på att skicka bilderna till oss?!

Vi hade ju vår kamera med oss, men vi råkade ta alldeles för många bilder och filma alldeles för många filmer så att batteriet dog. Typiskt. Bilder och filmer från konserten inom kort - saknar ändå backstagebilderna!


Usch, nu låter det som att vi är två fjortisar som aldrig vart på en konsert förrut. På ett sätt och vis stämmer det mer eller mindre från min sida, men det var lite sjukt att Eagle Eye Cherry spelade här ute i Rio. Tydligen är dom väldigt populära här borta, vilket är lite lustigt, men såklart mycket roligt.


Igår var jag, Alex, Debora och hennes syster Monika ute på krogen. Vi gjorde inget vettigt, men det som hände efteråt är värt att berätta. Vi har fått nys om väldigt goda spett som folk ute på stånd säljer. Man kan välja mellan kött, korv, kyckling, halumi - mer eller mindre allt. Tar man kött doppar man det i ett ganska ofräsht mjöl som Alex tycker om. Köttspett, ostspett och korvpett fanns det mängder av, men jag fick för mig att jag ville ha ett kycklingspett. Fanns bara ett enda kycklingspett kvar, och redan där borde jag ana ugglor i mossen. Men nej da - ja ville bara ha den. Kyckling är ju gott!

Hur smakade den? Torr och relativt äcklig, men jag var lite berusad och valde såklart att äta upp hela spettet. Givetvis har det straffat sig redan nu denna natt då jag har vart tvungen att gå på toa hela FYRA gånger! Sjukt värre, dock ej spytt, men magen mår långt ifrån bra just nu.


Konserten då? Vi börjar med ett par bilder:

  Beviset att vi var där!


        

Lite äldre än när han var inne i Sverige, men han har det fortfarande!


Hur kan ett fylleinlägg från Alexander resultera i att han får ÅTTA kommentarer? Ni måste verkligen gilla honom..


Nu har dagen verkligen kommit - att det är mindre än en månad kvar tills vi åker hem. Minns den dagen David skrev att det är cirka 84 dagar tills David kommer till Argentina. Nu alltså mindre än en månad tills vi åker hem.

USCH!


Filmer från konserten? Jodå - varsågoda!


Film ett

Film två

Film tre


Sköt om Er där hemma!


Tchau

Av alexochsasan - 20 januari 2010 07:10

Eagle eye levererade verkligen, sjuikt bra kväll som avslutades med en burgare på stammishaket Big nectar. Vi har blivit bästisar med tjejerna som jobbar där men killarna som också jobba där efter 00,30 har vi också blivit bundis med nu så vi är alltid hemma där!


Krigade som tusan för att komma längst fram på konserten, när jag väl är framme är Sasan borta och jag tar rygg på några semisköna norrmän. Vi ropar lite grejer på svenska och tillslut hittar Sasan oss. Vi får ett - Jag märker att svensklar är här så tack för stödet av "Igge" mitt under konserten som faktiskt är bra!.


Sen krigar vi så vi får komma backstage, väl där har vår kamer dött så jag och Sasan raggar på varenda tjej med kamera att ta bild med oss och "Igge" som de kan senare skicka till oss. Han och resten av bandet är väldigt trevliga förresten. Imorgon ska de köra i big brother huset.


Jag börjar snacka med nån scripta eller något som känner nån med en kamera och jag ropar. "Igge" vi har fixat en kamera kan du vara med på bild nu? Det ville han gärna och jag hoppas få bilden mailad om en snar framtid, håll ut!


Nu ska jag krypa ned i sängen bredvid Sasan, han har dock paxat lilla sked redan, fan!

Av alexochsasan - 19 januari 2010 15:07

Vaknar upp och har väldigt ont i baksidan av låren, tror det blev för många sparkar igår. Gillar ju verkligen alla ni som kommenterar bloggen. Roligt att ni hör av er, kusiner, familjen, vänner och gamla flickvänner etc. Uppskattar verkligen när ni kommenterar! Jag har ju dock varit lite dålig på att svara på sistone så här kommer lite svar.


Mamma: Blir festa och ha det bra nu innan man kommer hem till verkligheten. Fick lite ångest när du skrev att "det börjar "sätta" sig i ansiktet". Ska dock fortsätta njuta av semestern och du ser ju på bloggen att jag gör annat också. Och jag håller med de brasilianska tjejerna är verkligen söta men är de bättre än de svenska??


Pappa: Roligt att du uppskattar bilderna, såg du youtubeklippen också?? Skönt för er med bara minus tre. Här är det ca 35 grader varmare, för svettigt!


Peter: Jag hoppas ju klara av sambabiten på lördag. Dock tror jag att jag aldrig bemästrar samban.


Thilo: Roligt att du uppskattar bloggen, när kommer du till stockholm igen?


Sebbe: Nej datumen var väl helt fel och klockan var säkert också fel, vaket av dig att se det. Roligt att du gillar bloggen! Jag hoppas vi ses på innebandyn den 22 februari.


Boris: Jag kommer verkligen vilja vara med och träna, tror det inte bara satt sig i ansiktet nämligen. Jag läser alltid din blogg och tycker den är jättebra! Vart spelar vi nästa år? Här har ni andra den förresten, Boris bloggar! Kolla till den!


Cerveza: Blir ju såklart en hel del öl här också. Den brasilianska smakar ju dock inte så mycket men den funkar. Antarctica brukar jag ta.


Ronaldo: Japp, Help stängde för nån vecka sedan. De som brukade hänga där hänger nu en bit bort på en bar som heter Balcony och så finns det en nattklubb bredvid. David ville ständigt dit.

Av alexochsasan - 19 januari 2010 04:03

Börjar med en fråga:

Vilken är den kända svenska sångare som släppte sin största hit 1997 som handlade om att han ville "spara natten"?


Idag så har jag träffat en gammal bekant. Giovanna heter hon och jag träffade henne under karnivalen senast jag var här fem år sedan. Vi tog en promenad, badade och tog en varsin kokosnöt vid ipanemastranden. Väldigt trevligt. Dock skulle hon på Capoeira träning på kvällen och hon undra om jag ville med och titta. Capoeira är en slags dans/kampsport som de gamla slavarna utövade i norra Brasilien för att lura sina "ägare" att de inte tränade kampsport. Jag tackade ja och drog med mig Sasan. Så här var Capoeira träningen. Så här blev det.


Giovanna övertalade mig snabbt att vara med. 

 

Vi började med lite stretching

  

Sedan lite mera stretching. Det är viktigt att vara vig och smidig i Capoeira, tur att jag är det.

  

Sedan körde vi några stegövningar och sånt i grupp, basic grejer helt enkelt. Efter detta så skulle vi stå/gå på händer i en halvtimme. Som tur är är jag väldigt bra på det också. Det gör inget om man ramlar över heller eftersom vi körde på asfalt så vi inta hade några mattor eller plastgolv som kunde tagit skada.Fick inte ont önder fötterna heller.

   

Sedan skulle vi köra en mot en. Då kände jag att jag inte riktigt var där i utvecklingen och valde mig att kliva av. Det som händer nu är det läskigaste jag varit med om i Sydamerika. Tränaren börjar skälla på mig, han verkar galen och jag bestämmer mig för att köra vidare. 


Jag varnade killen innan vi började att han borde passa så jag inte spöar skiten ur han.

  

Han valde ändå att möta mig och vi körde lite. Sen var det dags att hjula och stå på händer igen. Man kan aldrig stå för mycket på händer!

  

Sedan försökte min motståndare att sparka mig i huvudet. Som tur är så är jag kvick som en katt!   

Sedan visade jag honom hur man lurar sin fiende med en klassisk bakspark

  

Sedan stod alla i en ring och sjöng och klappade händerna medan alla turades om att "slåss". 


Det var min dag! Vad har ni gjort?


Rätt svar på frågan: Eagel- eye cherry!

Varför undrar ni? Jo! för vi ska och kolla när han uppträder i Lapa imorgon, hur sjukt är det?


Ha en bra dag!


Kramar från en Alexander som nu  bemästrar Caiprinhan, Capoeiran samt futvolley. Vad mer krävs för att få ett brasilianskt pass?




Av alexochsasan - 18 januari 2010 06:13

Har faktiskt en HEL DEL att berätta men jag vet ej riktigt vart jag ska börja. Först tråkigt att innebandylaget Hässelby ännu en gång torskar en match. Antar att jag har en eller två från de laget som följer min blogg och jag vill bara meddela att från varma Brasilien är det trist att se - hoppas Ni lyckas klara Er kvar!


Farsta vet ja inte ens om jag vill gå in på - många resultat som inte gått ens väg, vilket betyder att jag hade högre förväntningar på mitt gamla lag. Nog om det - en reseblogg var ju detta..


Fick höra från Alex att den stora stadion Maracana i Rio nu är stängd pga ombygge inför OS och VM. De valde att ändra de beslutet till Augusti 2010 istället, vilket gjorde att "riocupen" kunde spelas. Vi valde att åka dit idag med tunnelbana för att se ligamästarna Flamengo möta något lag från de nedre serierna. Bataljen skulle i våra ögon vara en total anstormning från Flamengo, men efter mycket problem lyckades tillslut vinna med 3-2 i en förvånansvärt, sett till antalet mål, tråkig match (vi som blivit bortskämda på sistone?).


Utanför stadion.


 Innanför stadion.


Ska tilläggas att stadion är hur mäktig som helst och rymmer cirka 89tusen personer. Dagens publiksiffra? Skulle gissa på strax under 20tusen.


Efter matchen vart det raka spåret till "sambaskolan". Nu tror de flesta av er att drog till en liten lokal för att se stiliga herrar och lättklädda kvinnor dansa samba med varandra? Delvis har ni rätt, men försök att få bort "lokalbilden" från era huvuden och kolla in dessa bilder..


  

Kolla bara in alla åskådare.

Dessa människor "tränar" bara varje helg inför de stora karnevaltåget som är i mitten av Februari. Är lite osäker på datum, tror Alex har bättre koll - har får ta det sen.


Dessa snubbar, framför allt han i ljus tröja var väldigt trevliga mot oss. Kunde ingen engelska men stod och berömde mitt och Alex utseende under hela träningen. Undrade också om vi var ett par. Alltid roligt med homosexuella i ens närhet..

Dock lockade dom hit massa tjejer och sa att vi var turister från Sverige och vi ville bara på bild med dom. Resultatet?


Vi gillade hon till vänster om pimpen.


     Så de vart en varsin bild med henne och oss.




       


Det var en fantastisk stämning hela alltet - har faktiskt aldrig sett så många olika människor på en och samma plats. Gamla, unga, riktigt gamla, riktigt unga, fula, snygga, långa, korta. Har heller aldrig sett så många glada människor på en och samma plats heller. Helt underbar kväll. Vi höll dock på att förvånas att det inte var några som bråkade, typ på baren alla drog till efter tåget. Då, 10 minuter innan vi ska gå, försöker en alldeles för tjock person sparka en liten kille mellan benen medan han får en en perfekt snyting rätt på käken på sin motsåndare. Vakter kommer snabbt till undsättning och stävjar bråket. Vi blir påminda om att vi är Brasilien - skönt!


Lite filmer från träningen då.


Här intar vi arenan och får höra från vakten att vi typ inte får fota eller filma här inne? Oklart iaf.. men skam den som stänger av kameran!


Lite träning från b-laget - som tydligen håller alldeles för låg klass för a-laget. Syns tydligt.


Alagsträning. Allt synkas mer, de tränar mer som ett lag här. Här ännu en film som illustrerar vad jag menar.


Tillbaks till en film från b-laget. Kvinna som totalt spårar ur? Skulle aldrig hända under en alagsträning. Dock känns det som att det är samba från den högre skolan?

Varning för känsliga tittare!




Vi möter upp Peter och hans fru efter sambaskolan och försöker hitta en taxi som tar oss hem. Nasilma (ledsen för ev. stavfel) hade med sig en kompis som hon kallade för "the boss" som erbjöd oss att få dansa med de andra under en sambaskola på lördag! Vi var inte sena med att tacka ja till erbjudandet om man säger så - det kommer vara en helt otrolig upplevelse, misstänker vi! Alkohol i lagom mängd för att dämpa nerverna kanske?


Som sagt - jag hade en hel del att berätta och nu är jag trött. Måndag imorrn och jag vill nog då bara hänga på stranden och läsa min bok och kolla på... vågorna.


Annars gör jag inte så mycket på kvällarna. Har börjar köra sten sax påse på internet när jag inte bloggar eller läser nöjesmagasin. Och det går riktigt dåligt för mig, måste jag säga. Måste våga ta sten fler än 2 gånger på raken, känner mig alldeles för lättläst!


Kommentarsvar:


Mamma Lena - Ordentlig? Beundrar Alex för att han lever i nuet i ett fantastiskt land och tar tag i sitt liv när han kommer hem till verkligheten! Dock är målet att inta mindre alkoholmängd de gångerna vi är ute och festar.


Rikard - Kul att du gillade bilderna. Säg till när du är redo för en ny SSPmatch!


Boris - Är klubblös, men kommer nog avsluta de tre sista matcherna med Farsta denna säsong. Ingen vet vart jag hamnar nästa år. Järfälla om de åker ner?


Cerveza - Öl är för töntar, drinkar är för män!


Sköt om Er alla - hoppas ni gillade bilder och de lite för långa filmerna!


Adios















Av alexochsasan - 16 januari 2010 17:27

Börjar med att säga förlåt till alla som tycker jag dricker för mycket. Förlåt! 


Igår var ju dock Davids sista dag här så vi var ju tvungna att fira av det på brasilianskt vis, Caipirinha.


Satt på en strandbar vid Ipanema stranden och kollade futvolley och tog några drinkar på dagen. Futvolley är som volleyboll fast man får inte använda händerna. De som spelar på stranden är sjukt bra. Det ser trots allt relativt enkelt ut. VI började prata med en engelsman (!), Garry som är en sjukt bra spelare. Jag frågade om bollen vägde mycket för den ser rätt lätt ut men han påstod att den var rätt tung. Efter några timmar på stranden (7 caiprinhas) tog jag mod att testa denna sport och det såg ut såhär. Att tilläga är att det är väldigt svårt för en "gringo" att ta del av denna sport så jag var sjukt taggad att få testa.


Här har vi försök ett


Andra gången gick det bättre. Är stolt över detta trots att dety är ett misslyckande. Han jag spelar med är en av de bästa i världen och Garry påstår att om något år kommer den killen att vara absolut bäst.  Efter försök tre så kände vi både han och jag att vi kanske borde byta partners. Efter det här fick jag nog.


Efter min entre på fotvolleyplanen blev vi dock "kändisar" där nere och alla höll på och skulle skoja med/om oss men det var bara roligt. Mycket skämt som gick ut på någonting om filmen titanic och jag var tydligen Dicaprio.


Människorna som är bra på futvolley är såna egon, Alla älskar ju dem dock. En kille som är blnad de bättre gick plötsligt in och bröt en match och ville spela själv mot två andra och han fick bara göra poäng med fötterna. Han vann enkelt och hånskrattade varje poäng. Väldigt lustigt.


Nu ska jag gå och vinka av David, han kommer vara saknad.


puss

Alexander

Av alexochsasan - 16 januari 2010 14:16

El Vikingo har kommit till ett beslut.


Den här bloggen har varit mitt allt, mitt liv, min käraste vän. Men den har blivit ett monster. Därför måste El Vikingo sluat blogga. Ingen gråt tack. Sätt istället in en valfri slant på El Vikingos minnesfond, konto.nr 157 523 579. Tack på förhand.


Men en snabb blogg kommer det naturligtvis bjudas på för alla El Vikingo lovers out there.


Uruguay


Fantastiskt fint kalasande. Allt slutade med ölande på stranden till en magnifik soluppgång två dagar i rad. 

 Montevideo platsar dock på listan över mest förfärliga huvudstäder i världen tillsammans med "the Mog" och Kabul. Helt dött nattliv i kombination med en helt unik mängd dagdrivare och lokala knarkare gjorde det till resans solklara förlorare.


Rio de Janeiro


Istället för Montevideo rekommenderar El Vikingo ett stopp i Rio. Dagarna genomlevs genom ett dis av kött- & sushiorgier, bad och solning. Och El Vikingo har naturligtvis fått sitt kulturella behov stillat genom besök på botaniska trädgården och den så kallade jesus-statyn. För alla framtida Rio-turister med begränsad tid rekommenderar El Vikingo trädgården framför statyn. Oerhört fint.


En annan sight som El Vikingo rekommenderar är att se Alex "Nick Carter" Rosenberg spela footvolley. Senast en hel strand skrattade så mycket måste varit i början på 80-talet när det var gratis och lagligt med knark. 


Igår slogs för övrigt ett VR (verständig-rekord) i caipirinhas. Jag bedömer slutresultatet till 15 men det måste verifieras med Nick.


Ok, mina vänner det var allt. Nu går tåget hemåt igen. Ni har varit fantastiska. Jag vill tacka Sasan och Alex för deras fantastiska stöd under denna tid.


The End.


  


/El Vikingo

Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards