Alla inlägg den 9 januari 2010

Av alexochsasan - 9 januari 2010 22:50

Dåså. Som rubriken nämner har jag spenderat ett par timmar här i Brasilien och Rio. Kan inte annat än säga att det är fantastiskt här borta. Bara en sån grej att när vi hade köpt en fotboll igår, och efter några timmar hade den gått sönder (inte så att fotbollen inte är brukbar, men att sömmarna började gå upp lite). Vi bara gick tillbaka, utan kvitto, sa några ord och pekade på bollen och genast fick vi en ny. Om vi hade gjort en undersökning på vilka människor vi tycker är skönast mellan brassar och argentinare så kan man säga att brassarna växte en hel del i våra ögon efter den incidenten!


Gick upp runt 12, stack en snabbis till poolen och gymet innan vi sedan, insmorda i stark solskyddskräm stack ner till stranden. Och det är ingen liten strand vi pratar om:


  Ena sidan av den enorma Ipanemastranden. Ögongodis? Klipporna i bakgrunden. Uppdrag? Hitta Alex. En liten del av stranden tillför de homosexuella. Antar att hetrosexuella får vistas där borta också, men den är ämmad för de homosexuella, därav "prideflaggorna".


Påväg till stranden.


Halvt alkoliserad ölförsäljare visar upp sina fotbollskunskaper, och han gjorde det med bravur! Ögongodis? Ölförsäljarens fotbollskunskaper.


Youtubefilm från stranden? Här har ni! Omservera att ölförsäljaren va sugen på att lira med dom också..


Dock har jag snappat upp två nackdelar med denna stad och jag tänkte dela med mig av dom också.


1: Parasollköp

Då solen är så stark under sommaren här borta i Rio så kan det vara, trots all solskydd, ganska farligt att ständigt få sol på sig. Därför väljer några kring stranden att hyra ut parasoll till en för 5 rails, vilket är strax över 20kr. Om vi räknar på detta lite grovt på 45 dagar:


45 gånger 20 = strax över 900 kr bara för att vistas under solen.


2: Hemgång

Låt oss stapla upp lite fakta. Om man skickar 100 svenskar hit mellan Januari och Februari så tror jag alla dessa vill va kvar här så länge det bara går. Alltså = 100 procent av alla som tar sig i Januari vill inte hem. Därför känns det väldigt tungt att man tillslut måste lämna denna stad för verkligheten i Sverige.


Jag mår bra, och det gör mina svenska vänner också!


Kommentarsvar:


Ronaldo - Jag har hört en del om klubben HELP och givetvis ska vi vara försiktiga!


Nu dags för en kilorestaurang. Förstår inte hur Argentina kan vara känt för sitt kött när det bästa köttet finns i Brasilien..


Adios! 

Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards