Alla inlägg under november 2009

Av alexochsasan - 10 november 2009 22:58

Igår så gjorde jag något jag inte gjort på hela Sydamerikavistelsen men mer om det längre ned...


Idag gick vi upp tidigt för vi skulle ha en aktivitetsdag. Vi skulle upp vid åtta men jag halvsov sedan sex på morgonen då trafiken gick igång. Mitt rum är nämligen ut mot vägen så det är som om jag sover i väggrenen av E4an. Sasan sover i ett rum som ligger ut mot innergården. En minivan hämtade upp oss och vi åkte en h tills vi var uppe i bergen. Där fanns massa aktiviteter som bergsklättring, mountinbikes, hästridning, forsränning med mera. Vi skulle göra en grej som heter canopy. Vi gick upp på en bergstopp där vajrar var utspända mellan andra berg sedan åkte man fram och tillbaka mellan bergen. Var helt ok men jag saknade adrenalinkicken man var utolvad. Sjukt fin utsikt var det i alla fall och särskilt när man åkte över en flod. Efter mycket om och men så bestämde vi oss för att testa forsränning efter lunch. Det var desto roligare men man blev riktigt blöt. En fotograf var med så vi har en CD med bilder. Sasans dator har ingen CD-spelare men vi ska nog försöka få upp bilderna ändå.


Ikväll är det allt du kan äta grillning på vårat hostel. Blir nog inte allt för sent då vi ska upp på en vintur i morgon. Mendoza är känt för sina viner och alla som har gjort denna tur säger att man dricker och äter sjukt gott. Alltid när jag tänker på att jag ska på vintur imorgon så börjar jag tänka på detta klipp.


En som jobbar här har en hundvalp som är jäkligt cool, Alfa heter han. Verkar vara nån grej att alla hostel har hund.  


Angående min "floskel" så kan erkänna att det var kanske inte det smartaste jag sagt men Sasan saltade historien lite. Jean-Paul som jag snackade (han är inte jättebra på engelska )med sa att man inte fick ha telefon på för att boom! Varpå jag svarar - Like a bomb?

Men jag hade faktiskt ingen aning om att man inte ska prata i telefon vid bensinstationer. Detta visste dock Sasan som sa att han aldrig skulle prata i en telefon när han är i närheten av en mack. Nu har jag lärt mig det!


En till floskel av Sasan då. Jag tycker inte det är en floskel men en rolig grej han har sagt.

Vi sitter och spelar kort med två danska tjejer. Vi turas för tillfället om att lägga en patians för att se om nån lyckas klara den. En tjej berättar att hon har haft kille sen fyra år tillbaka och att han också reser runt i sydamerika.

Strax efter detta frågar Sasan tjejen som sitter och håller på med patiansen.

- Do you Cheat?

Alla runt borde hajar till och jag (och troligen tjejerna också) tänker, vad är det för fråga?!

Innan nån hinner säga något känner Sasan ett behov att upprepa frågan.

Do you cheat?!


I efterhand så var det dock en berättigad fråga


Grejen igår var ju att jag vägde mig! Medan Sasan försökte maxa sönder vågen så låg jag kvar på samma vikt som i Sverige. Nu undrar jag ju ni som röstat och även ni som skickat mail och skrivit att jag har gått upp. Gjorde ni det för ni tycker att jag alltid varit tjock? Såg ni fel på bilderna? eller ville ni bara bråka med mig? Nu ska jag äta mig proppmätt med gott samvete!


Vad hände med Djurgården?!


Av alexochsasan - 9 november 2009 23:37

Drömmen vore att rubriken skulle klargöra antalet besökare vi haft per dag sen vi började blogga. Men så är inte fallet.


Men så är inte fallet.

Jag och Alexander hittade en våg strax utanför en affär här i Mendoza. Och där fick jag beskedet.

80kg

Helt otroligt. Visade t.om på åttiokommaen. Dock var jag riktigt bajsnödig när jag vägde mig, så jag hoppas nu att jag gått ner några gram Mitt BMI är på 26,4 vilket klassas som överviktig. Kul.


Några tips på att gå ner i vikt under min drömresa utan att direkt förstöra den? Dricka mer vatten? Ni får ej nämna ordet alkohol. Eller öl. Eller träna.


Imorrn har vi bokat in detta. Kallas canopy. Nervöst värre!


Adios.

Av alexochsasan - 9 november 2009 11:12

Framme. Hatar ett hostel som inte släpper in oss klockan halv 6 på morgonen. Sa att vi skulle behöva vänta tills klockan slog 12. Pass på de, taxi till nästa hostel där en väldigt trevlig gubbe tar hand om oss. Låter oss kliva in, dricka lite kaffe och te. Som om jag dricker något utav det. Äckligt som fan och innehåller alldeles för mycket vuxenpoäng!.


Resan hit var helt okej. vi skulle vara framme runt 4 på morgonen, så vi hoppades att bussen skulle vara grymt seg eller galet försenad så att man kom fram till staden något senare. Bussen vart timmen försenad så de fick duga. Nu hänger vi på ett hostel fram till 10 på morgonen då två personer checkar ut och vi kan checka in.


Men vilken jäkla kontroll de hade på gränsen mellan Chile och Argentina. Högt upp i bergen klockan 2 på natten såg det ungefär ut såhär:


 

Iskallt. Måste vart i klass med Sveriges väder. Kolla bara in Alex kvällsmundering. Skarf, dubbla tröjor - hela skitet. Bad oss alla att kliva ut. De kollade in allas handbagage och körde stickprover på de stora bagaget. Hade lackat om de hade valt min. Har lovat Alex att tjafsa emot om de på nån flygplats vill att jag ska öppna mitt bagage. Får se om jag har bollar nog för det.


Går in i bussen igen. Vaknar. Vi är framme. Hör typ inte ett skit. Har världens lock för öronen. När jag försöker "lösa" det genom att svälja en massa så knastrar mina öron. Aldrig haft sån lock för öronen, har det fortfarande. Alex likaså. Misstänker att vi är en bit över havet för tillfället. Inspirerande!


Måste sova. Bloggar någon annan stund. Planen är att vandra runt i stan idag, sedan kanske ta några öl och fira att vi är här. Vi har bokat in en vintur imorgon tisdag. Ryktas iaf om att ingen har gått därifrån nykter. Och då slutar vintusen runt halv 5 på dagen. Återkommer såklart med info och bilder om det senare

På återhörande. Kul med Argentina - ser mycket fram emot att göra detta land! Och har Ni tid någon gång, kolla bara in på en random karta och försök titta efter vart vi befinner oss. Så sjukt långt ifrån allting! Lika häftigt varje gång när jag och Alex reflekterar över vart fan vi är någonstans.


Adios!



Av alexochsasan - 9 november 2009 11:01

Sitter här utcheckad från hostlet och väntar på att bussen till Mendoza ska avgå. Funderar också på hur långa mina blogginlägg ska vara egentligen. Har egentligen massvis att berätta och massa bilder (och filmer) jag vill lägga upp, men om jag lägger allt krut på ett inlägg så vet jag inte vad jag ska skriva nästa gång. Kanske får dela upp de som hänt i flera omgångar, så man håller bloggen flytande hela tiden. Jaja, vi får se hur jag gör!


Gårdagen då? Vi hade då planer på att dra ut, men våra vänner orkade inte. Så jag och Alex satt i ett rum och surfade roliga klipp på youtube. Alexander försöker ropa på mig. Jag har mina superhörlurar på mig, så han får veva för att få min uppmärksamhet. Vi är dom enda som befinner oss i allrummet och han som jobbar börjar ropa på hjälp. Nån har ramlat vid receptionen, är okontaktbar och spasmar. Saker och ting står inte rätt till. Vad misstänker en sjuksköterska som jobbat inom ambulansen i cirka 2 år?


Diabetes!


Vilket självklart va fel, eftersom anfallet var snarlikt ett epilepsianfall vilket jag snabbt kom på efteråt.
Och det är inget blygt anfall denna dam har. Runt 45 år gammal. Lyckas få ögonkontakt med mig men kan ej säga något. Spasmar. Folk på hostlet vill att man ska ringa ambulans, men jag avböjer. Åtminstone avvaktar. Vill veta mer om personen först. Hon andas något häftigt och pulsen är något förhöjd. Jag avböjer ambulans eftersom personer med diagnostiserad epilepsi vill inte att man ska åka in till sjukhus, för det finns inget botemedel för epilepsi. Det finns mediciner enbart i förebyggande syfte, men symptomet är ej operabelt. De får bara sitta i ett vänterum och vänta på att en läkare säger samma sak som de hört tusen gånger om. Tråkigt, framför allt tragiskt. Tillbaka till dramat. Misstänker att detta inte är hennes första anfall. Tyvärr inte det sista heller. Hon försöker prata, lyckas få fram att hon har medicin i väskan. Medicin hon tar oralt via en spruta för att snabbt avlägsna dessa attacker. Under ett anfall hör hon allt vad man säger men hon kan ej prata. Så hon tyckte jag skötte mig bra som sa att man ej ska åka in till sjukhuset. Men än va ej dramat slut. Trots all medicin hon tog får hon småattacker hela tiden, som gör att hon blir helt frånvarande i cirka 10-15 sekunder. Men det gäller att lura hjärnan. När hon ej känner sig stimulerad händer dessa attacker mer än ofta. Så jag sa åt henne att ha så mycket ögonkontakt med mig som möjligt, prata me mig, hålla i min hand och bara försöka ha det trevligt. Det verkade hon ha och det slutade med att och vi pratade om hur mycket som helst. Hon var från Irland, 45 år gammal och haft detta sedan hon ramlade när hon var tio år gammal. Tragiskt.


Slutade med när attackerna hade lugnat sig åkte jag och Alex till hennes hotell, bäddade ner henne och sa hej då. När jag jobbade inom ambulansen, lämnade av en patient på sjukhuset och patienten tittar en i ögonen och bara säger "tack" så berör det verkligen. Samma sak gällde här. Ett tack liksom. Fint slut.


Hela vägen snackade jag och Alex om att vi är lyckligt lottade som för tillfället är fullt friska. Man vet aldrig när nånting händer. Väl tillbaka på hostlet fick man lite ryggdunk och handskak av han som jobbade för ens "arbete". Känns roligt.


Jaja, nog pratat om det - vi går vidare!


Försvarstal kring mina flosklar? Ah, inte så mycket att säga egentligen. De där med vattnet och att hon hade kissat kan Ni kanske misstänka varför de orden kom ur min mun. Jag var lite full och tänkte mig inte för. I sjukhustermer brukar man säga att man tappat massa vatten, eller kastat massa vatten när man talar om en patient som kissat mycket - kanske något undermedvetet som spökat, va vet jag.

Och den andra då - Ni vet när det spöregnar ute, man har inget paraply och har typ "vant sig" vid regnet. Ej känner av det på nå vis. Så ska man ställa sig under ett träd med massa löv. Som samlar på sig lite extra vatten innan de droppar. Med andra ord så blir dropparna större och då känns det som att det regnar mer. Hänger ni med?! Jaja, floskel som floskel..


Idag var vi vandrat. En hel del faktiskt. Välbehövligt. Så välbehövligt att vi kände att vi var tvungna att äta två kulor glass efteråt. Inte bra för vår diet vi försöker intala oss att ha snart. Tänker som en rökare. Ska sluta efter denna cigg. Efter denna cigg. Efter denna. Väl vandrandes såg vi massa parker, massa hundar och massa barn under nån timme eller två vi gick runt. Trevligt. Jag Alex och Gabi. Gabi är Diegos flickvän och är väldigt snäll och trevlig mot oss och visar runt oss överallt - Tack Gabi!


Bussen går om några timmar. Måste hinna äta och packa det sista. Ladda datorn och Ipoden. Och kameran. Och rakapparaten. Men först lite kommentarsvar. Ännu en gång - mycket roligt när Ni kommenterar! Vi gör vårt bästa för att Ni ska få respons för era kommentarer och eventuella frågor.


Mamma Lena - Tack så mycket! Japp, likadana byxor av märket Levis, men det är olika modeller och mina är gröna och Alex är grå. Annars är de likadana. Vi köpte ett varsitt par för 400kr styck. Kändes att vi behövde ett extrapar. Alltid en speciell känsla när man tar på sig ett par nya jeans.


Anders Ekstrand - Kul att du kommenterar! Ja den snubben alltså. Något lägre rang rent utseendemässigt gentemot sin flickvän (som tyvärr ej är med på bilden där vi alla står, men hon såg riktigt bra ut). Men han va snäll - jobbade som fotograf på stället drumnbassfesten ägde rum på. Jag måste kontra med flosklar, men om jag ska vara ärlig så har jag dragit på mig bra många fler än Alex. Men vi kan dra en än ändå. Vi ska tanka och på bensinstationen är det en bild som beskriver att man ej ska prata i mobil i närheten av en bensinstation. Jag kopplar direkt att det kan vara på grund av strålningen som gör att det kan hända något. Alex får för sig att folk kan ha en bomb i mobilen som gör att hela bensinstation kan explodera! Svårt att förklara, men mycket roligt att höra hans teori.


Joel - Jo ja mår bra, hur mår du själv?


Mordhotet da? Äh, ingen fara direkt. Svartsjuk gammal pojkvän som inte tillät mig och Alex dansa med några tjejer. Ingen fara som sagt. Otrygg stämning som ledde till att vi drog från stället. Standard. Förstår dock snubben om jag får säga det.


Nu Argentina. Fyra städer på åtta dagar. Mendoza, Cordoba, Rosario och Buenos Aires. Stannar i landet till den 4 januari. Mål? Bli bättre på spanska sen börja träna. På riktigt. Men lycka till alltså.


 

Poseläge vid tunnelbanan.


Monumentpose

   
Parkpose!


Adios!

Av alexochsasan - 8 november 2009 16:40

I fredags var vi på TheEgos fest. Var väldigt roligt och Diego var grymt bra!    

Hängde hemma hos Gaby först!

 

Diego med armarna i luften in action!


I lördags skulle vu ju på nånting som vi inte riktigt visste vad det var. Det var en nöjespark . Ni som känner mig och Sasan vet att ingen av gillar sånt där. Kära Elsa gav mig ett fallskärmshopp som 25 årspresent, (ja jag vet jag ser ut som 22 men jag är faktiskt snart 26!) detta hopp gjorde mig lite taggad på att testa något mer och igår blev det faktiskt att testa en bergochdalbana. Var oskönt när man satt i den men efteråt hade jag känslan av att vilja göra det igen. Var dock kanske inte den största bergochdalbanan men ändå. Det kändes som om jag åstakommit något stort.


Vi stressade som attans och drog på eftermiddagen till Colo Colo matchen. De torskade med 2-1 och matchen var medioker. Det var sista kvarten som var riktigt rolig då det blev hetsigt. Känns som brasilianska ligan håller mycket högre klass. En rolig grej var att målvakterna i stort sätt aldig sköt upp långa uppspel. De passade alltid ut bollen tilll närmaste back vid inspark.

 

Hade ingen anning om var matchen var men vi gick ned i tunnelbanan och följde efter folk med colo-colo kläder. En halvtimme tog det tills vi kom fram till arenan.

 

Fint med bergen i bakgrunden


Idag ska vi och äta lunch med Gaby och hänga lite i nån park. Ikväll går bussen till Mendoza. Den kommer fram fyra på morgonen. Bussen går igenom bergen så det är lite synd att det kommer vara mörkt hela resan.


Ska släppa på några Sasanfloskler också. Har några på lager. Vi är på en klubb med några brassilanska vänner i Belo Horizonte. En tjej, Livia har en flaska vatten i handen. Hon står och pratar med Sasan och säger att hon måste använda toaletten. När hon kommer tillbaka hade hon råkat tappa vattenflaskan på golvet och spillt en del, varpå hon kommer fram till Sasan och nämner:

- I dropped alot of water

Sasan svarar

- What? Did you pee alot?


Det ösregnar och vi måste gå till en busstation. Jag hade kvar min regnponcho och drog på mig denna. Sasan hade slängt sin. Vi går genom en park och jag går först. Jag går under de stora träden som har massa löv varpå Sasan säger:

- Måste vi gå under träden, det är ju där det regnar som mest.

 

Sasan, Manuella och Gaby på festen i fredags



Av alexochsasan - 8 november 2009 07:06

Skriver ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig. Det har hänt en del sedan jag senast skrev i denna blogg, men jag är för trött för att dela med mig tankarna nu, så jag skippar det till imorgon. Kommer då troligtvis bli ett långt inlägg men det har ni nog tid med. Vännerna vi skulle ut med orkade inte gå ut ikväll vilket var skönt nu i efterhand då vi hade en anledning till att va nyktra ikväll vilket känns mycket bra, och framför allt välbehövligt. Stack och åt kinamat och drog hem. Mer om vad som hände efter vår middag tar jag imorrn, men jag gjorde en insats måste jag faktiskt erkänna!


Adios!

Av alexochsasan - 7 november 2009 08:52

Eftersom de flesta som rostat (2 stycken, antar att mina foraldrar inte sett omrostningen an) gillar dessa sena blogginlagg sa tar jag ett till. Har vart pa den dar drumandbass festen precis. Hade valdigt roligt TheEgo var grym! Forfesten hos Gaby var ocksa valdigt bra. Det anda som var oskont var en kille med gron troja som tydligen hatade mig och Sasan. Gav mig nagra skona armbagar och mordhotade Sasan (fraga han om ni vill veta mer om hoten) for att vi hangde med manga sota chilienskor. Sasan som annars hyllat mina sena blogginlagg sa till mig precis att

~ Passa dig om du skriver nagot jag inte gillar sa tar jag bort det blixt.

Sa vi far se hur lange det har blir kvar, tror han var pa lite daligt humor.

Satt och chillade med Gaby och hennes vanner da Sasan ville hem pga mordhoten sa vi tog en taxi. Pa vagen ser vi en kille med blod over hela ansiktet som ville ha taxi. Var chaffor avbojde och vi for hem.


Imorgon sa ska vi traffa vara engelska vanner klockan 1 for att ga pa nan slags marknad, fest, park eller vad de nu var. Vi vet faktiskt inte riktigt for varken jag eller Sasan lyssnade nar de smidde vara planer. Nagot ska vi gora klockan 1 hur som helst. Klockan fyra ska vi traffa Jean Paul for att ga och kolla pa Colo Colo. Sen pa kvallen sa har vi massa olika erbjudanden eftersom det ar var sista kvall. Vore trevligt att kunna kombinera alla och ses tillsammans i nan slags symbios. Vi har bokat buss till Mendoza, Argentina pa sondag. Kanner en tjej dar som verkligen ville ses for en manad sen. Nu har hon inte svarat pa mina mail och idag hade hon tydligen tagit bort mig fran facebook ocksa, tveksamt om jag traffar henne.


Nu ska jag sova, trott som en varg.


Mamma, Pappa> Ni behover inte vara oroliga for mig. Som ni sag idag, jag gor kulturella saker ocksa! Puss


Av alexochsasan - 6 november 2009 22:44

Är det bara jag som tycker det är mycket roligt när Alex fyllebloggar? Två kvällar på raken dessutom? Hur kul som helst. Bara vakna, kolla in bloggen och se massa punkter, stavfel och annat skit som skrivs när man är full. Med andra ord - NY OMRÖSTNING UPPLAGD, VAR GOD SVARA SNARAST!


Idag har vi varit turistiga. Åt först lunch med våra engelska bundistjejer som vi hittat här i Chile. Vi åt Endoladas, vilket är typ som calzone fast Chiliensk och mycket mindre, men mycket gott! Ska tilläggas att jag och Alex var som vanligt bakfulla och Ni vet hur det är när man inte mår så bra dagen efter en fylla men känner sig ändå som en papperskorg - bara kunna äta allt och hur mycket som helst i ens närhet. Tror Ni vet vad jag pratar om. Sedan skildes vi åt, då tjejerna var tvugna att köpa nya skor för deras utekväll. Vi drog istället upp med ett tåg till ett berg där en stor staty som kännetecknar nåt religiöst finns.


 

Perfekt imitation!


 

Vansinnigt fin utsikt!


 

Sånt här skit kostade ju pengar! Värt 3kr, antar jag för 5 minuters kik.



Ikväll då? Drumnbassfest! I en stor lokal där TheEGO räknar med runt 1000 besökare. Vi är VIPgäster. Kan bli galet. Partykameran är laddad och troligtvis läggs bilder upp imorgon från festen. Om inte Alex lyckas fylleblogga upp några bilder inatt - återstår att se!


Adios!





Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards