Alla inlägg under september 2009

Av alexochsasan - 17 september 2009 01:24

Tippar fel igen. Som vanligt. Barca spelade sjukt bra, men fick bara 0-0 borta mot Inter. Zlatan dög.


Bara dög.


Så ja va inte ens nära att tippa rätt.


Ordnat konverter nu. Och sedan köpt en konverter till min konverter. Sedan är det enbart detta hostel som har ett speciellt uttag som man måste köpa en konverter till. Så nu fungerar alla mina elektroniska prylar!


Eftersom ALLA säger att det är livsfarligt i detta land valde jag att lämna min klocka hemma. Så varje gång vi ska ta reda på vad klockan är tar vi ett foto, tittar på bilden, kollar när fotot togs, minus 5 timmar. Funkar, fast en klocka på min arm för max 100kr skulle nog inte skada..






Alex har berättat om vår dag, som var hur trevlig som helst. Efteråt vart det en Yaki och en grillspett. Prisvärt värre! De va dock ett litet projekt när vi skulle träffa dom. De är lite speciella när det handlar om tider i Brasilien. De kommer lite när de vill, och de fick vi erfara idag. De sa att vara i en stor park mellan 14-15. De kom strax efter 3, såklart.


    

För vilka är telefonerna egentligen gjorda för? Tydligen inte för folk över 1,75.


 

Ser ju inte lite dumt ut iaf..


   

En del av denna park vi skrivit om, och de sena grabbarna (musiker, den andra är advokat(!)) visade oss runt allting som fanns att visa i parken. Knappast dricksvatten bakom oss dock..


 

Bara jag som inte tycker han liknar en högbildad och högavlönad advokat?

Testa mig i kostym, slips, kortklippt med en stor lagbok i handen.


 

Omtalade Yakin på gatan en vristspark ifrån oss. Sjukt gott!


Börjar nyktra till nu - känns.. bra, antar jag.



Kommentarsvar:

Karolina - som din bror skrev så är vi mycket försiktiga och viftar sällan med våra kameror och plånböcker. Men händer något så händer något, inget att göra.

Joel - du misstänker väl att jag försökte relatera till huggorm? Men Alexanders floskel tar väl ändå priset?

Sofia - min dans igår var en vacker syn att se, man får väl inte bara beröm för att vara snäll mot en? :)

Anders - rofl



Sao Paolo football arena, även kallad arena Morumbi - vi ses imorrn!

Kul med alla kommentarer som skrivs - uppskattas sjukt mycket. Fortsätt gärna!


P.s Tänk på att när blogginlägg publicerat och Ni ser på tiden, är det bara att Ni drar av 5 timmar, så vet Ni vart vi står tidsmässigt. Med andra ord - har jag och Alex blivit dagsalkisar?



Tchau!




Av alexochsasan - 17 september 2009 00:53

Kom nyss hem fran en lang dag. Drog i oss var sitt grillspatt och 7 kilo nudlar var for 45 spann tillsammans. Grymt!


 Idag har jag vart lite bakis, chocker! men det va vart det for gardagen va riktigt skoj! forst kandes det hela lite skumt men ju langre kvallen gick ju fler manniskor kom till sambastallet som paminner om baren i pantamera reklamen. Vi hangde med ett stort gang brassar och inte ville bara alla lara oss dansa jag lyckade ocksa fixa Carlos 70 plus telefonnummer. ska kanske sla en pling nar vio ar i Rio for han bor dar.


I dag va det sol och 30 grader varmt sa vi drog till en park trots min huvudvark, Den blev inte battre nar det anda jag fick hora var en Sasan som tjattade om att ja ska ta en miljard kort pa han framfor olika hus. Sen ringde vi Thiago och Gullierme som motte oss och visade oss runt, riktigt skona killar. Efter parken akte vi hem till Thiago och sag inter-barca och drack ol. Valdigt trotta nu men det blir nog en svang ut pa stan i alla fall. hgar har ni thiago och hans musik www.myspace.com/righithiago


imorgon ska Thiago plocka upp oss och vi ska till Sa paulos arena, kan bli skoj.


nu ska jag duscha!


Syrran: roligt att prata med dig idag. Klart vi ar forsiktiga!

Joel: Skojar du eller?!  Ok Riise skjuter hardare(jag placerar battre) men att mexes ar biffigare,tveksamt!

Anders: det dar inlagget raknas inte!






Av alexochsasan - 16 september 2009 15:16

Fått igång min resedator och trådlöst internet, därav kan åäö skrivas för tillfället. Dock har jag fel konverter till datorn för att ladda den, så nu har jag exakt... 85 minuter på mig att skriva ett inlägg.


Ormfarmen var helt okej, 45-50 min buss utanför oss stannade 5 min ifrån platsen. Många giftiga och många ogiftiga (läs:töntiga) ormar. Fanns även skorpioner, grodor och spindlar att titta på. För några få kronor var de väl värt att titta på dessa djur. Sedan drog vi till ett historiskt och mikrobiologiskt museum, som var typ de sämsta man sett på år och dar.


Strax innan utgång ville museumet visa hur typ myggor suger ut blod från en människa, så de har krafitgt förstorat en mygga och satt den på ett stort ark som ska föreställa huden på en människa. Alex drog till med att det skulle va sjukt läskigt att "se sådär stora kryp ute i djungeln". "Gigantiska flugor som bara flyger runt". Floskel? Han hävdar att det inte är de.

Å andra sidan trodde jag att det fanns kobror i Sverige, vilket enligt oss båda innebar en kvittering i flosklar.


Lagom hemma till Champions League. Vi såg först Bordeux - Juventus i 15 min innan vi visste att vi hade fler kanaler på detta hostel. Vi bytte till Zurich - Real Madrid. Perfekt byte av match, anser jag.


Vi fick tips av en österrikisk tjej vart vi skulle äta någonstans. Hon rekade Yakisoba - för 12 kr fick man en utsökt japansk måltid från ett stånd att ta med. Smakade hur bra som helst - kan bli fler Yakis framöver!


Ett uttryck vi har kommit på precis är BUP - att man buppar. BUP = backuppengar. Att man stoppat in pengar i strumpan ifall vi skulle bli rånade och ha råd med taxt hem. Nördigt, men fyndigt!


Påtal om pengar och rånrisk förstår jag inte hur folk bara kan kläcka ur sig att det är så farligt och man ska inte gå omkring i vanliga kläder. Man får höra taxihistorier om att man inte ska ha öppna fönster och liknande. Visst - jag och Alex har gått i mycket konstiga gränder, men knappast så att man känner sig oroad. Folk är oerhört hjälpsamma, visserligen otroligt kassa på engelska, men de få som kan (eller inte kan) är mycket trevliga. Så säg inte att "ni hört" att dessa ställen är farliga och att man aldrig ska åka dit. Testa bara - vad är det värsta som kan hända?! Ni som varit i Brasilien, eller Sydamerika - berätta för oss. Kommentera. Var det farligt?


Självklart kommer det nog vara så att när jag nämner detta och känner mig som mest avslappnad kommer vi bli rånade. Den dagen, den sorgen. Å sidan - inte många som blivit rånade på en bakgata i sydamerika, alltid något att berätta när man kommer hem? Beror på hur man ser det..


Hostlet rekade ett sambaställe cirka 50 mn kommunalt från oss, som skulle vara häftigt på tisdagar. Så efter vår "Yaki" valde vi att först titta på stället för att sedan gå till någon närliggande bar. De enda vi hittade på den gatan var en bordell, där man för 7-800 kronor fick äta, dricka och ligga hur mycket man vill. De sista lät tveksamt, men de vart och kommer vara megapass alla dagar i veckan! Sambastället var stängt och öppnade 22, så 50 min gick åt att dricka öl i raskt tempo. Väl inne var det supertrevlig stämning, vi drack kognak (!) och en mängd öl framför ett liveband. De som överraskade oss mest var hur alla verkligen kunde dansa! De va inte som på krogen att man bara rör lite på armarna försöker se cool ut. Vi kom i kontakt med 2 snubbar, vars flickvänner ville lära både mig och Alex att dansa samba! Efter några försök med båda tjejerna gick de hur bra som helst! Vet ej med Alex, men jag fick beröm redan efter första dansen! Snubbarna kunde superbra engelska, så vi tog deras nummer och ska ringa dom om några timmar, så får de visa runt oss i denna lilla stad med 15 miljoner invånare.


Alex sover och är sjukt bakis. Ska väcka han snart, se om han piggnar till.

Vem vi tror aldrig kommer kommentera i denna blogg? Anders Ekstrand.

Vilka vi tror läser denna blogg mest av alla? Våra föräldrar

Vinner Inter ikväll? Ja..


Batteriet räckte gott och väl. 43 min kvar! Ska maila mina föräldrar och berätta hur mycket jag älskar dom.


Tchau!

Av alexochsasan - 15 september 2009 15:13

Tankte bara skriva ett snabbt inlagg innan vi ska och kolla pa ormarna. Jag och Sasan snackade om vad vi tankte att ni vill helst lasa om dar hemma. Varan utekvall igar eller hur det gick att sova forsta natten pa vart hostel, har bara tid att skriva om en sak just nu. Antar att ni vill veta hur vi sov.


Vi sov bra!


Pappa du kan val maila mig koden sa slipper ja ringa?  Annars sa ringer jag!



Av alexochsasan - 14 september 2009 23:39

Hej hej, Sasan ar och duschar sa jag passar pa att goa en snabb update innan kvallen tar fart. Idag har vi bekatat oss med Sao Paulo eller Sampa som de sager har. Vadret har vart mulet och runt 18 plus sa vi gick 15 min till ett kopcentrum for att kolla lite affarer och se vilka biofilmer som gick, allt va sjukt dyrt men sa ar vi ocksa i en av de dyraste staderna i sydamerika. Bio utbudet va ocksa en besvikelse men det blir nan film med Denzel och en tunnelbana senare i veckan. Det ar ett aventyr sa fort vi lamnar varat hostel for alla kor alldeles for snabbt och man maste vara uppmarksam sa man inte blir pakord.


Har fatt lite tipps av tjejerna i receptionen, alla ar valdigt hjalpsamma! Sa nu ska vi strax dra till universitetet som ligger i narheten och ga pa skolpub, bjod aven med paret fran england som vi bor med. Far se hur sent det blir ikvall men nagra ol blir det nog.


Imorgon ska vi till en stor park om det ar bra vader. Ar det som idag sa blir det den omtalade ormfarmen. Vi ar lite tveksamma hur lange vi ska stanna har men troligen blir det en vecka for vi vill se fotbollen pa sondag.


Hoppas ni sover gott dar hemma!



Av alexochsasan - 14 september 2009 18:24

Framme i Sao Paolo efter mycket om och men. Forsta gangen jag befinner mig under ekvatorn (fast Sofia, du far ratta mig om jag har fel, men nar vi va i Cap Verde var vi over ekvatorn, visst?!). Flygturen fran Madrid fungerade hur smidigt som helst, fast det var valdigt ont om plats. Brukar val vara sa nar man ej flyger business, antar jag. Strax innan landning fick vi fylla i lite lappar gallande vad man ska gora i landet och typ svininfluensan. Dock struntade vi i att fylla i en lapp som enbart inneholl portogisisk text. Val framme kl 6 pa morgonen var det sa mycket folk som skulle in till landet att det tog ungefar 2 timmar for oss att visa vara pass och fa stampel sa vi kan dra ut. Sedan koar vi i cirka 30 min for att komma ut till alla taxibilar. Sjalvklart star en vakt dar och ska samla in lapparna som vi ej fyllt i, sa vi far arga blicken och ber oss dra fylla i dessa lappar och stalla oss sist i ledet. TILT!


Som tur var fanns det lappar pa engelska, sa vi fyllde i dom, stod 30min till i denna ko, sedan var vi utanfor tullarna och innanfor staden Sao paolo. Nu forvantar Ni er att jag ska saga att det ar sjukt soligt och fint har?!

Knappast.

Lite varmare an medelsvennevader, samt mulet och regningt. Det ar var har, sa sommaren har inte riktigt borjat an. Taxin tog ungefar 1 timme och kostade ungefar 400kr. Valbehovlig tupplur

Var hostel ligger lagom centralt, och vi betalar ungefar 90kr per natt, vilket far anses som helt oke, da standarden har var for mig over forvantan. Sover i ett rum med 6 andra och vi har hittils traffat en engelsk snubbe som verkar valdigt trevlig och hans supermegatjocka flickvan som ocksa verkar trevlig.

Nu har vi precis atit, kopt telefonkort for oss ringa hem till Sverige. Alex har preics gatt och lagt sig, medan ja sitter och surfar pa datorern som finns pa hostlet.


Planen idag? Vila pa rummet, titta in ett shopping mall som ska finnas i narheten, och efterat ta en ol pa en pub i narheten for att fira att vi ar framme.

Planer for veckan? Vet inte riktigt, Alex vill besoka en ormfarm som finns i narheten. Kan nog bli det. Annars kan det bli nagon bio eller 2, da det ryktas om att ej ar dubbat! Mycket bra!


Forstar inte varfor jag far sadana klumpar i magen ibland att ja typ vill va hemma lite da a da. Vad langtar ja hem till? Mina vanner?

Min lagenhet?

Sofia?

Jag kommer ju inte forlora mina vanner for att jag aker ivag och har det trevligt har. Skulle dom forsvinna sa ar dom ju inga riktiga vanner..

Nar jag anda kommer leva i Sverige i typ 80 ar, varfor inte spendera 5,5 manad utomlands?

Min lagenhet? Den betalas av mig och skots om av mina foraldrar. Tack Mamma och Pappa!

Sofia? Givetvis saknar jag dig. Efter allt vi har gatt igenom. Kolla din facebook sen dar jag kommer skriva ett langt brev till dig. Hall utkik!


Tack for de kommentarer som folk lagger lite tid pa att skriva - Uppskattas oerhort!


Tchau!

Av alexochsasan - 13 september 2009 20:42

Så då har man börjat blogga då, får se hur det går. Haft en väldigt trevlig helg som började med häng med öl i Sasans nya fina lägenhet och Garbo på det. Trevligt att hinna träffa många av sina vänner innan man drog. I går var det PL hos Sebbe med, Vårtan,Halvar, Anders och Foppa. Såg när City vann och det verkade som Adebayor gjorde mål? Sen va det ju trist att spurs åkte på stryk. COYS! Efter fotbollen så drog vi till Victoria där foppa styrt bord och oss på lista, snyggt. Lyckades glömma min jacka med busskort och hemmanyklar i så det blev lite tråkigt slut på kvällen. Pappa eller syrran får hämta det på måndag. Hur som haver tack för alla lycka till önskningar och för en bra sista helg i Stockholm på ett tag, jag kommer sakna er.

Resan så här långt har gått bra och känner jag mig själv rätt så kommer jag säkerligen sova de 10 h vi har kvar i resväg. Förresten så är vi (sasan) stekheta när det gäller tjejer, har redan kommit fram tre stycken och börjat prata med honom. Dock i åldrarna 30-65, men ändå!

A ja, ha det så bra där hemma och lägg gärna lite kommentarer i bloggen. Tack alla som hjälpt till med tipps och förslag till resan och ett stort tack till min familj som alltid ställer upp.

Av alexochsasan - 13 september 2009 20:39

De var som jag misstänkte - kunde knappt sova en blund under hela natten. Dels för att jag vart sjukt nervöst utan att direkt behöva vara det, och dels för att jag fick höra något som var typ det absolut sista jag behövde höra innan min resa. Något som jag hade på känn väldigt länge innan, men som jag inatt fick bekräftat. Dock känns det som jag förtjänar detta, då jag inte varit den bästa personen, men det känns jobbigt när man väl får höra allting.
Men då detta ska ja vara en intressant och rolig dagbok väljer jag att bara säga så, och fortsätter berätta om hur resan är.
Madrids flygplats är sjukt stor, fick lov att ta tunnelbana för att komma till rätt gate. Nu ska vi hänga här tills planet går 00.10 Restid cirka 10 timmar. Fick även höra från Alex att vi får checka in kl 14 när vi kommer fram. Om detta plan ej strular är vi framme lokal tid 05.45 på morgonen, utan boende? Känns sådär faktiskt men det blir nog bra.

På planet frågar Alex om jag vill ha en macka - givetvis, säger jag och alex tar upp lite mackor som hans mor och far ordnat - Tack Anders och Lena Rosenberg, de gör Ni mycket bra!

Väljer att skriva detta blogginlägg på wordpad, för att sedan koppla upp mig via WIFI på flygplatsen, sedan göra den klassiska ctrl+c - ctrl+v för att kopiera in i bloggen. 1 timmes internet kostar 7,50€, medan 24 timmar kostar 15€. Snål eller geni?

Har frågesport som jag köpt till min ipod för 7kr, ett "spel" där man frågor å helt enkelt får tre alternativ att välja bland. Måste säga att jag är sjukt imponerad över Alex allmänbildning. Eller så handlar det bara om min okunskap till princip allt.

Dags att avbryta - har 1 timme och 15 min kvar på batteriet, och alla dessa flygplatsen vägrar bygga eluttag för oss dödliga att ladda upp vår elektronik. Dessutom ska Alex göra debut, så då måste man tänka några steg längre!

Tack Christian (och Micke som körde den hem till mig) för guideboken om Sydamerika. Kommer nog göra en hel del nytta!
Sao Paolo - vi ses snart!

Presentation


Vi chillar i Sydamerika 13 september till 22 februari

Omröstning

Tycker ni att det är dags att vi kommer hem nu?
 Ja, vi saknar er
 Nej, stanna längre
 Va?! Har ni varit borta?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards